top of page

VALAMI MÁS

Magunkról

Meghallgatni valaki mást megtiszteltetés és munka is egyben. Ahhoz, hogy jó társak legyünk a közös munkában, fontos, hogy a hozzánk forduló embertársunk bizalmat szavazzon nekünk, ezért röviden elmondunk néhány fontos dolgot magunkról.

Dr. Lantos Katalin (Ph.D)
tanácsadó szakpszichológus, integratív gyermekterapeuta, autogén tréner
20201016_130326.jpg

2008-ban kezdtem gyermekekkel foglalkozni, ez azóta is meghatározó területe az életemnek. Képzéseimet is úgy választottam, hogy minél szélesebb tudásom és eszköztáram legyen a gyermeki lélek megértéséhez. Integratív gyermekterapeuta címemet 2012-ben, tanácsadó szakpszichológus végzettségemet 2013-ban szereztem meg.

Munkám során az is kirajzolódott, hogy a gyermekek mellett elengedhetetlen a családjukkal való közös munka, így szeretem, ha tudok közösen gondolkodni a gyermek szüleivel, testvéreivel . Jelenleg családterápiás képzésben veszek részt.

Inspirálóak számomra azok a visszajelzések, melyeket a gyermekektől kapok akár rajz, akár egy mese formájában; ezek erősítenek meg napról napra hivatásomban.

A gyakorlati tanácsadói munka mellett fontos számomra a pszichológia elméleti aspektusa is, így mind a képzések, mind a kutatás szerepet játszik az életemben. Doktori disszertációmat a családi rituálék és a serdülők lelki fejlődésének összefüggéseiről írtam.

Hiszem, hogy mindannyiunkban ott a lehetőség és az erő is a nehézségek legyőzésére és a fejlődésre.

Farkas Attila
egészségpszichológus, pár- és családterapeuta
portré2.jpg

44 éves, 3 gyermekes apa vagyok. 25 éve dolgozom a professzionális segítségnyújtás területén és 12 éve a családterápiás praxisban. Szerencsés vagyok: azzal foglalkozom, amit szeretek és amihez értek. Munkám során mintegy hatezer emberrel volt dolgom  –  nemcsak klinikai körülmények között. Sok drámai, megrázó, és felemelő élethelyzetben  működtem közre, szociális munkásként régebben számtalanszor a családok otthonában is.  Így a klinikai terápiás gondolkodáson túl jó adagot kaphattam a való életben rejlő tudásból is, amit igyekszem megbecsülni. Ennek köszönhetően leginkább embertársban és fejlődésben gondolkodom, bárki tiszteljen meg a bizalmával.

Fontos számomra a fejlődés, ezért sok energiát és időt fordítok arra, hogy képezzem magam. A praxis mellett kutatással és oktatással is foglalkozom. Szeretek új és jobb utakat találni, tanulmányaimat, kialakult tapasztalataimat a mindennapi munka gyakorlatába átültetni. Munkámmal kapcsolatosan jó visszajelzéseket kapok klienseimtől, munkatársaimtól és oktatóként a Szegedi Tudományegyetemtől is; a klienseim javulása mellett mesteroktatói kitüntetésem az az elismerés, amire jó szívvel gondolok.

Gyakorlati szakembernek tartom magam, akihez az egészségközpontú-terápiás szemlélet és a rendszerszemléletű munka áll legközelebb.

Hiszek abban, hogy a sorsunk formálható és megváltoztatható.

bottom of page